Applicatietechniek van der Wal is aangesloten bij het bedrijfschap NOA

Bedrijfschap NOA

Applicatietechniek van der Wal is aangesloten bij het bedrijfschap NOA, de Nederlandse Ondernemersvereniging voor Afbouwbedrijven in de hoofdsector Vloeren & Terrazzo. Ook wij hebben een bedrijfspagina bij het NOA. De Nederlandse Ondernemersvereniging voor Afbouwbedrijven is een van de besturende organisaties van het Bedrijfschap Afbouw. Zoals de naam al zegt, is de NOA een vereniging. Anders dan bij de verplichte registratie bij het BA, bepalen ondernemers in de Afbouwbranche dus zelf of ze lid van de NOA willen zijn. Ongeveer tweederde van de bedrijven die onder de CAO Afbouw vallen, heeft die keuze gemaakt.

Terwijl het BA de belangen van de gehele Afbouwbranche behartigt, doet de NOA dat alleen voor haar eigen leden, individueel en collectief. Deze leden kunnen bij de NOA ondermeer terecht voor juridisch advies en hebben de mogelijkheid via de NOA-verzekeringsdienst goedkoop een verzekering af te sluiten.

NOA bestaat sinds 1 januari 2001 als gevolg van een fusie van drie aparte ondernemersverenigingen. Dit waren de NAVAS (voor Stukadoors- en Afbouwbedrijven) de NEVAP (voor bedrijven in de Plafond- en Wandmontage) en de VTV (voor Vloer- en Terrazzobedrijven). Die onderverdeling hanteert NOA nog steeds voor haar drie hoofdsectoren. Alleen de hoofdsector Vloer- en Terrazzobedrijven is daarnaast nog verder onderverdeeld, in de volgende secties:

  • terrazzo;
  • cementdekvloeren;
  • kunstharsvloeren;
  • gietdekvloeren.

Naast deze driedeling kent NOA een aantal regionale afdelingen en sectorverenigingen voor grote bedrijven, gevelisolatiebedrijven en het stucgilde.

Meer informatie: www.bedrijfschapafbouw.nl

Applicatietechniek van der Wal B.V. partner in kunststofvloeren, industrievloeren, bedrijfsvloeren, UCRETE ® en polyurea.