Ucrete vloeren en RVS gootsystemen

ucretevloeren RVS gootsystemenUcrete vloeren en RVS gootsystemen vormen een krachtige combinatie. De Indoor Air Comfort Gold gecertificeerde ijzersterke vloeren sluiten namelijk geheel aan op de hoogwaardige RVS gootsystemen, wat de hygiëne ten goede komt. De voedings- en levensmiddelenindustrie wordt hiermee een duurzame en hygiënische totaaloplossing geboden.

Applicatietechniek van der Wal BV en RVS gootsystemen presenteerden tijdens het afgelopen MFC Event verschillende combinaties van UCRETE® vloeren met RVS gootsystemen. Het was druk op de stand; de getoonde proefopstellingen resulteerden ter plekke in tientallen aanvragen. Ondertussen zijn zowel bij Interovo Egg Groep, Gröninger Cleaning Systems als Greenpack projecten gestart. Daarnaast staan voor het najaar de nodige opdrachten in de planning.
ucretevloeren rvsafvoergoten duurzaam
Hoge standaarden voor hygiëne
Zowel UCRETE® vloeren als de RVS gootsystemen en putten van het merk RVS gootsystemen, spelen in op de hoge standaarden voor hygiëne die in de voedings- en levensmiddelenindustrie gelden. Opvallend detail is de hoek van 90 graden waarmee de randen van zowel de putten als goten zijn uitgevoerd. De ‘loze’ ruimte tussen vloer en goot – vaak een ideale voedingsbodem voor bacteriën – wordt hiermee tot een minimum teruggebracht.

Geen vuilresten
Ook bij de afvoerputten is veel aandacht aan hygiëne besteed. Het waterslot is geheel uitneembaar en wordt bij reiniging telkens van vers water voorzien. Daarbij zijn de uitlopen aan zowel zijkant als onderkant, gelijk met de putbodem gelast. Tezamen met de hoek van 1 graad richting afvoer, wordt zo voorkomen dat vuilresten in de afvoerput ‘blijven hangen’. De afvoerput heeft hogere debiet dan standaard afvoerputten; bij DN 125 is de debiet 5 liter per seconde.

ucretevloeren rvsafvoergoten hygieneSlimme materiaalkeuze
De kans op betonrot door lekkage in de ondergrond, is door slimme materiaalkeuze tot een minimum beperkt. In plaats van rubber, dat na verloop van tijd uitdroogt en kan scheuren, wordt teflon voor de pakkingen gebruikt. Bij het aandraaien van de ingefreesde flensverbindingen ontstaat een naadloze en duurzame koppeling. Vuilresten tussen de flenzen of lekkage in de ondergrond zijn hiermee uitgesloten.

Ucrete vloeren & RVS gootsystemen: een hoogwaardige totaaloplossing

De combinatie van afvoergoten en putten van RVS gootsystemen met UCRETE® vloeren biedt de voedings- en levensmiddelenindustrie een hoogwaardige totaaloplossing. UCRETE® vloeren zijn uitermate geschikt voor omgevingen waar de strengste normen voor hygiëne gelden. Het vloerysteem is hoofdzakelijk inert, heeft een zeer gesloten structuur en bevordert de groei van bacteriën en schimmels niet. ucretevloeren rvsafvoergoten haccp

's Werelds sterkste vloer
UCRETE®, een van de merken van BASF Master Builder Solutions, heeft een zeer hoge weerstand tegen zware belasting, temperaturen tot 150°C en agressieve chemicaliën. Het vloeistofdichte vloersysteem kan zowel in natte als droge omgevingen worden geplaatst. UCRETE® omvat een assortiment producten met verschillende oppervlaktestructuren en technische eigenschappen. Zo is voor omgevingen met natte procedés een reeks oppervlakteprofielen beschikbaar die de veiligheid en efficiëntie van de werkomgeving vergroten.

ucrete vloeren RVS gootsystemen

Ucrete vloeren:
Indoor Air Comfort Gold

UCRETE® vloeren zijn gecertificeerd met de Indoor Air Comfort Gold-norm van Eurofin voor lage emissies. Dit garandeert een schone en veilige omgeving voor werknemers, producten en het milieu. Als Preferred Applicator BASF behoort Applicatietechniek van der Wal BV tot een selecte groep bedrijven die UCRETE® vloersystemen mag aanbrengen. Een ijzersterk vloersysteem dat niet voor niets ’s werelds sterkste vloer wordt genoemd. RVS gootsystemen BV is exclusief importeur van RVS gootsystemen en levert hoogwaardige RVS producten voor legio toepassingen. Beide organisaties hebben hun sporen in de voedings- en levensmiddelenindustrie verdiend. Het is niet alleen die kennis en ervaring die meerwaarde biedt; de geboden totaaloplossingen zijn ook kostentechnisch interessant.

Informatie over UCRETE® vloeren & RVS gootsystemen
Neem voor vrijblijvende informatie over UCRETE® vloeren en RVS gootsystemen vrijblijvend contact op via 0180 487 645 of stuur een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Op onze website kunt u vanzelfsprekend meer informatie vinden over UCRETE® vloeren, maar ook een overzicht van onze referenties in de voedings- en levensmiddelenindustrie raadplegen. Klik op de foto's (gemaakt door RS Fotografie) voor een uitvergroting van de Ucrete vloeren en RVS gootsystemen.

Applicatietechniek van der Wal B.V., specialist in kunststofvloeren, industrievloeren, bedrijfsvloeren, UCRETE ® en polyurea.