Gietvloeren toiletten school

De toiletten van de Hildegardis Mavo (school in Rotterdam) zijn voorzien van nette, hygiënische gietvloeren. gietvloeren toiletten school rotterdam Deze school heeft onder leiding van Tanja van Sijp van het Instituut voor Restauratie en Decoratie een kleurrijke metamorfose ondergaan. De school aan de Walenburgerweg in Rotterdam is voorzien van ruim 1000 m2 design gietvloeren. Deze zijn volgens het kleurenplan van Tanja, speciaal op kleur aangemaakt. Gietvloeren kunnen in alle mogelijke kleuren, kleurcombinaties en ontwerpen worden geplaatst. Daarnaast is dit type kunststofvloeren ijzersterk, onderhoudsarm en makkelijk schoon te houden. Voor de Hildegardis Mavo is een drietal verschillende typen gietvloeren gebruikt. Dat heeft te maken met het specifieke gebruik van de verschillende ruimten. Zo is voor o.a. de toiletten van de school de MasterTop BC 372 gietvloer gebruikt.

MasterTop BC 372 gietvloeren

Op ruim 700 m2 (bergingen, een leslokaal, de keuken en toiletten) zijn MasterTop BC 372 gietvloeren geplaatst. Dit is een allround toepasbare, epoxy gietvloer met lage emissie (voldoet aan de AgBB norm). Door de speciale eigenschappen zijn MasterTop BC 372 gietvloeren zeer slijtvast, ook bij zware mechanische belasting. Het product wordt toegepast als zelf nivellerende gietvloer op gladde oppervlakten en als verzegelingslaag op ingestrooide oppervlakten. De MasterTop BC 372 is, net zoals voor alle gietvloeren geldt, gemakkelijk te reinigen en te onderhouden.

Hygiënische vloeren in toiletten

toiletten rotterdam school gietvloeren

Hygiëne is voor vloeren van toiletten zeer belangrijk. Met name vloeren van drukbezochte toiletten in openbare gebouwen als scholen, moeten snel en makkelijk schoon te maken zijn. Gietvloeren worden vaak toegepast in toiletten van scholen. Gietvloeren zijn namelijk naadloos, vloeistofdicht, vragen weinig onderhoud en zijn eenvoudig te reinigen. Applicatietechniek van der Wal heeft in de afgelopen jaren diverse gietvloeren in toiletten van verschillende scholen aangebracht.

Gefaseerde aanpak
Bij het leggen van gietvloeren, of dit nu in bedrijfsruimten, toiletten op scholen of openbare gebouwen is, gaan wij gefaseerd te werk. Volgens een overeengekomen, strakke planning wordt in eerste instantie gestart met het controleren van de bestaande ondergrond. Eventuele reparaties worden ter plekke uitgevoerd. Voorafgaand aan de plaatsing van de gietvloeren voor de Hildegardis Mavo zijn hygiënische holplinten in o.a. de toiletten aangebracht. Voor een optimale hechting is het vloeroppervlak stofvrij geschuurd. De ondergrond van o.a. de toiletten en hal van de Hildegardis Mavo bestond uit kleine tegels. Om tekening van de voegen van die tegels in de gietvloer te voorkomen, is een schraaplaag MasterTop P604 aangebracht. Na uitharding van die schraaplaag, is vervolgens de MasterTop BC 372 gietvloer (RAL 3003) aangebracht. Tot slot is een rollaag MasterTop TC 442 W als verzegelingslaag aangebracht.

voegen toiletten school gietvloerenAanbrengen holplint in toiletten school. holleplinten gietvloeren school rotterdamAfwerking hygiënische holplint plinten gietvloeren toiletten schoolToiletten met schraaplaag MasterTop P604 toiletten school gietvloeren rotterdamAanbrengen MasterTop BC 372 gietvloer

Meer weten over gietvloeren?

Wilt u meer weten over gietvloeren of specifiek de MasterTop BC 372 die we voor de toiletten van de school hebben gebruikt? Bent u benieuwd naar onze ervaring, werkwijze of verschillende vloersystemen? Behoefte aan een nadere kennismaking en vrijblijvend advies? Neem gerust contact met ons op. Bel met 0180 487 645 of stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Applicatietechniek van der Wal B.V. partner in kunststofvloeren, industrievloeren, bedrijfsvloeren, Ucrete en polyurea.