Tank reparatie EON        

Tank reparatie bij EON uitgevoerd. Defecte afdichting veroorzaakte vochtoverlast.tank reparatie eon vochtwering EON is één van Europa's grootste leveranciers van stroom en gas. EON heeft in de Benelux zes kolen- en gasgestookte elektriciteitscentrales. Stapsgewijs vindt een transitie naar een volledig duurzame energievoorziening plaats. De tank reparatie hebben we in Capelle a/d IJssel uitgevoerd, waar zich de warmtekrachtcentrale RoCa3 bevindt. Hier worden warmte en elektriciteit gecombineerd opgewekt en geven een hoger rendement dan bij een gescheiden opwekking van elektriciteit en warmte.

Emaco Fast Tixo voor tank reparatie

Op de tank waren roestplekken ontstaan. Uit inspectie bleek dat een defecte afdichting de hiervan de oorzaak was. Voor de tank reparatie bij EON zijn we stapsgewijs te werk gegaan. Als eerste is de oude voeg verwijderd. Hierdoor kon het water dat zich onder de tank had verzameld weglopen. Het restant van het vocht is met lucht weggeblazen. Vervolgens is voor de reparatie van de tank een voorzetvoeg aan de buitenste randen van de tank aangebracht. Tussen deze voeg en de tank is een dilatatie gecreëerd. Voor het maken van de schuine kam hebben we Emaco Fast Tixo gebruikt. Dit is een snelzettende, snelhardende, vezelversterkte reparatiemortel van BASF. De reparatie van de tank bij EON hebben we afgerond door de dilatievoeg met SIKA tankkit te dichten. Dit zorgt voor een goede afvoer van het vocht van de wanden van de tank richting de straat.

Combinatie van oplossingen voor EON

tankreparatie eon vochtwering eon tank reparatie vochtwering
eon reparatie tank vochtwering reparatie tank eon vochtwering

Chemiebouw, waterdichting / waterproofing, tankbekleding, corrosiebescherming... voor het beschermen en herstellen van (opslag)tanks bieden we diverse oplossingen. Bij de tank reparatie voor EON hebben we een combinatie van onze oplossingen ingezet. Zowel onze uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van betonreparaties en betonbescherming, als die van vochtwering en lekkagedichting kwamen goed van pas. Dat we kwaliteit leveren blijkt uit onze lijst met referenties en door BASF o.a. zijn benoemd tot Preferred Applicator voor betonherstelsystemen.

Meer weten?
Contactgegevens en contactpersonenWilt u naar aanleiding van dit artikel over de tank reparatie bij EON, meer weten over betonreparaties, vochtwering en lekkagedichting of bijvoorbeeld waterproofing / waterdichting? Bent u geïnteresserd in onze aanpak of referenties in de zware industrie? Neem gerust contact met ons op. Bel met 0180487645 of stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Applicatietechniek van der Wal B.V. partner in kunststofvloeren, industrievloeren, bedrijfsvloeren, UCRETE ® en polyurea.