Chemiebouw metselwerk tank

Chemisch bestendig metselwerk in een tank aangebracht. Een maatwerk oplossing in chemiebouw.tank chemiebouw metselwerk Het metselwerk in de tank vond plaats in Amsterdam, op de site van Albemarle. Hier vindt o.a. de productie en onderzoek van katalysatoren voor de petrochemische industrie plaats. Chemiebouw staat voor een duurzame bescherming tegen chemische invloeden. In het geval van het metselwerk van de tank concentreerden de chemiebouw werkzaamheden zich op bescherming tegen zwavelzuur (H2SO4) 96%, water, bauxiet en aluminiumsulfaat. Ook is het door ons aangebrachte metselwerk in de tank bestand tegen temperaturen van 120° - 130° celsius.

Chemisch resistent metselwerk

Na het spoelen van de tank, is de bestaande opofferingsmuur pneumatisch verwijderd. Voor een optimale hechting met het chemisch resistent metselwerk, hebben we de achterliggende ondergrond schoon gestraald. Vervolgens is een opofferingsmuur met een hoogte van ca. 1 m. gemetseld. De bovenste ring is daarbij afgeschuind onder een hoek van ca. 45°. De opofferingsmuur bestaat uit een 60 mm dikke betegeling (5 “ringen”). Hiervoor zijn zuurbetendige stenen gebruikt. Deze zijn vol en zat in de furaanharskit gezet. Ook zijn in het metselwerk 2 soorten chemisch bestendige teststenen aangebracht. Duurzaamheid binnen de chemiebouw is een van de aspecten waarop deze stenen op termijn zullen worden beoordeeld.

Chemiebouw en petrochemie

chemiebouw tank metselwerk schoonstralenSchoonstralen chemiebouw tank metselwerk bemetselingMetselwerk     chemiebouw tank metselwerk petrochemieVoorzetwand 

Met opdrachten als het aanbrengen van chemisch bestendig metselwerk in een tank, combineren we twee van onze specialiteiten: chemiebouw en petrochemie. We beschikken over de kennis, ervaring én materialen vloeren, wanden en apparatuur tegen chemische invloeden te beschermen. Naast een groot assortiment chemisch bestendige laminaten en kunstharsmortels, en andere uitgekiende oplossingen, kunnen we bogen op tientallen jaren ervaring in zowel de chemiebouw als petrochemie. Die ervaring maakt dat we snel kunnen inspelen op calamiteiten of specifieke behoeften vanuit de petrochemie. Vanzelfsprekend zijn we op de hoogte van de wet- en regelgeving alsmede veiligheidsvoorschriften in de petrochemie. Ook beschikken we over de juiste certificaten. Tot onze referenties behoren o.a. Brush, Tata Steel, Hexion, Albemarle, Huntsman en Dow Chemicals.

Contactgegevens en contactpersonen

Interesse? Neem contact op
Wilt u meer weten over chemiebouw? Bent u geïnteresseerd in onze ervaring in de petrochemie? Of wilt u naar aanleiding van dit artikel over 'chemiebouw, metselwerk tank', eens vrijblijvend van gedachten wisselen? Neem gerust contact met ons op. Bel met 0180487645 of stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Applicatietechniek van der Wal B.V. partner in kunststofvloeren, industrievloeren, bedrijfsvloeren, UCRETE ® en polyurea.