Reiniging en hygiene

UCRETE® reiniging en hygiëne

Reiniging en hygiëne speelt bij UCRETE® een grote rol. Overal waar vloeren worden gebruikt, kan een degelijk onderhoud ertoe bijdragen dat de vloeren er op hun best uitzien en dat ze een onderdeel vormen van een veilige en mooie werkomgeving. Alle UCRETE® systemen hebben een zeer gesloten structuur en zijn ondoordringbaar over de hele dikte. UCRETE® is hoofdzakelijk inert, is biologisch niet afbreekbaar en bevordert de groei van bacteriën en schimmels niet. UCRETE® industrievloeren worden overal in de voedingsindustrie en de farmaceutische industrie gebruikt in omgevingen waar de strengste normen voor hygiëne gelden.

Dankzij de sterke chemische weerstand van UCRETE® industrievloeren worden de vloeren niet beschadigd door in de handel verkrijgbare schoonmaakproducten als deze producten in een normale concentratie worden gebruikt. Indien plassen van schoonmaakproducten verdampen tot ze droog zijn, kunnen aanslag en 'watermerken' op het oppervlak achterblijven, die achteraf moeilijk te verwijderen zijn. Daarom moeten reinigingsoplossingen worden verwijderd en goed worden weggespoeld, zodat uw vloer er altijd piekfijn blijft uitzien.

De gekozen schoonmaakproducten moeten geschikt zijn voor de te reinigen omgeving en vervuiling. Net als bij alle schoonmaakproducten moet het vuil worden losgemaakt en vervolgens van het oppervlak worden verwijderd. Voor het beste resultaat moeten mechanische reinigingstoestellen worden gebruikt, vooral op grotere vloeren.

Vloeren in de voedingsindustrie

  • De schoonmaakbeurten moeten frequent genoeg zijn om op ieder ogenblik een veilige werkomgeving te garanderen.
  • Verwijder afval, verwacht niet dat mechanische schrob-droogmachines grote stukken voedsel- en verpakkingsafval kunnen verwijderen.
  • Gebruik indien nodig ontvettingsmiddelen/detergenten van gedeponeerde merken. Hoge temperaturen van meer dan 50°C en mechanische middelen maken het verwijderen van vet veel gemakkelijker.
  • Ontvettingsmiddelen hebben tijd nodig om in te werken; bij gebruik van schrobdroogmachines verdient het aanbeveling om de reinigingsoplossing op de vloer aan te brengen met de zuiginstallatie uitgeschakeld, en om pas na een paar minuten de vloer te schrobben en de reinigingsoplossing te verwijderen. Mechanische middelen helpen het vuil te verwijderen.
  • De reinigingsoplossing en het vuil moeten van de vloer worden verwijderd, omdat anders een laag vuil en detergent kan worden gevormd, die de vloer glibberig maakt en het uitzicht aantast.
  • Voor het beste resultaat moet de vloer behoorlijk worden afgespoeld.

Uit onafhankelijke tests door Campden and Chorleywood Food Research Association in het Verenigd Koninkrijk is gebleken dat UCRETE® UD200, DP20 en DP30 efficiënt zuiver gemaakt kunnen worden, vergelijkbaar met de norm die voor roestvrij staal gehanteerd wordt.

Applicatietechniek van der Wal uit Ridderkerk. Uw partner in kunststofvloeren, industrievloeren, bedrijfsvloeren en UCRETE®.

Applicatietechniek van der Wal B.V. logo
Applicatietechniek van der Wal B.V.

Direct contact

Vul uw contactgegevens in
Wat doen wij met uw gegevens - bekijk onze privacyverklaring
Offerteaanvraag

Offerteaanvraag

Wat doen wij met uw gegevens - bekijk onze privacyverklaring

Wij doen wat we beloven!

Tekst bij kreet

Uw projecten moeten door

Stilstand of stagnatie betekent extra kosten. Productieprocessen moeten zo snel mogelijk weer draaien. Dat vraagt om een bedrijf dat met u meedenkt, oplossingen en alternatieven aandraagt en ervaring heeft met materialen die snel doorharden en snel overlaagbaar zijn.

Applicatietechniek van der Wal B.V. logo
Applicatietechniek van der Wal B.V.

Copyright © 2024 Applicatietechniek van der Wal B.V. | Site-Index | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring | Cookieverklaring

Designpro.nl | Z-IM