Temperatuurbestendige vloeren

UCRETE® temperatuurbestendige vloeren

De unieke UCRETE® zwaar belastbare polyurethaanharscementsystemen kunnen tot een temperatuur van meer dan 130°C worden belast, terwijl overige kunstharsvloeren reeds verweken bij een temperatuur van 50°C-60°C.

In combinatie met de grote veerkracht van UCRETE® vloeren zijn deze vloeren daardoor bestand tegen hoge temperaturen en extreme thermische schokken. UCRETE® industrievloeren zijn bestand tegen geregelde afvoer van kokend water. Het spreekt voor zich dat in omgevingen die onderhevig zijn aan extreme thermische schokken een goed ontworpen ondergrond vereist is. Vooral met de mogelijk grote thermische bewegingen van de ondergrond moet rekening worden gehouden.

UCRETE® industrievloeren bestaan uit een reeks vloerafwerkingen beschikbaar in vier verschillende dikten: vloeren van 4 mm die algemeen bruikbaar zijn tot 60°C, tot een dikte van 12 mm voor extreme gebruiksomstandigheden met sporadisch contact met vloeistoffen tot 150°C.

De toenemende laagdikte beschermt het hechtvlak tegen de enorme spanningen van extreme thermische schokken. Het hechtvlak onder een UCRETE® vloer van 9 mm bereikt binnen 2 minuten een temperatuur van 70°C wanneer kokend water op het oppervlak terechtkomt.

Als slechts een klein volume vloeistof wordt gemorst, is de kans op beschadiging gering. Zo wordt een vloer van 4 mm bijvoorbeeld niet beschadigd als een kop koffie van 90°C wordt gemorst, maar hoogst waarschijnlijk wel als 1000 liter vloeistof van 90°C wordt uitgestort.

UCRETE® Industrievloeren hebben een uitstekende weerstand tegen een groot aantal chemicaliën, waaronder vele organische zuren en oplosmiddelen waardoor andere types van kunstharsvloeren, zoals polyurethaanvloersystemen, snel worden beschadigd.

Er zijn maar heel weinig chemicaliën waardoor UCRETE® vloeren worden beschadigd. Ze zijn in de tabel aangegeven met 'NR'.

UCRETE® is geschikt voor vloeren op plaatsen met natte procédés waar chemicaliën worden gebruikt die in de tabel met 'L' worden aangegeven, op voorwaarde dat de ruimte volgens redelijke normen wordt onderhouden. Voorzichtigheid is geboden waar ventielen en pompdichtingen beginnen te lekken. Als dit niet wordt hersteld, kan de vloer door het lekken voortdurend onder de vloeistof staan en kan het oppervlak worden geërodeerd. UCRETE® kan bij voortdurend contact met oplosmiddelen na een aantal weken zacht worden, maar UCRETE® herstelt zodra het oplosmiddel is verwijderd en de vloer kan drogen. In de praktijk verdampen de meeste oplosmiddelen voordat ze enige schade kunnen aanrichten.

UCRETE® industrievloeren worden niet aangetast door stoffen die met een R zijn aangegeven, zelfs na langdurige onderdompeling. De vloer kan verkleuren door zoutaanslag, verontreinigingen in oplosmiddelen, sterke kleurstoffen en sterke zuren. De eigenschappen van de vloer worden hierdoor niet aangetast.

Bij behoorlijk onderhoud worden deze invloeden tot een minimum beperkt. De levensduur en het uitzicht van elke vloer wordt door een goed reinigingssysteem verbeterd.

Chemicaliën in de voedingsindustrie

UCRETE® industrievloeren zijn bestand tegen de volgende algemeen gebruikte voedingschemicaliën:

  • Azijnzuur, 50%: als alcoholazijn algemeen gebruikt in de voedingsindustrie, typisch voor resistentie tegen azijn, sauzen enz.
  • 30% melkzuur bij 60°C: typisch voor resistentie tegen melk en zuivelproducten. Oliezuur, 100% bij 60°C: typisch voorbeeld van de organische zuren die door oxidatie van plantaardige en dierlijke vetten worden gevormd, en algemeen gebruikt in de voedingsindustrie.UCRETE® wordt algemeen gebruikt voor de afwerking van afvoergoten, dammen en opvangbekkens, en ook voor vloeren.
  • Geconcentreerd citroenzuur: afkomstig uit citrusvruchten en typisch voor de vele fruitzuren die andere kunstharsvloeren snel kunnen beschadigen.

Meer weten over UCRETE temperatuurbestendige vloeren?

Contactgegevens en contactpersonenWilt u naar aanleiding van dit artikel over UCRETE temperatuurbestendige vloeren, eens vrijblijvend van gedachten wisselen? Wilt u meer weten over onze industrievloeren zoals bijvoorbeeld troffelvloerenvloeistofdichte vloeren en UCRETE industriële vloeren? Bel met 018048 645 of stuur een email naar info@applicatietechniekvanderwal.nl Of het nu om temperatuurbestendige vloeren van UCRETE of een van onze andere vloersystemen gaat; we staan u graag te woord.

Applicatietechniek van der Wal B.V. partner in kunststofvloeren, industrievloeren, bedrijfsvloeren, UCRETE ® en polyurea.

Applicatietechniek van der Wal B.V. logo
Applicatietechniek van der Wal B.V.

Direct contact

Vul uw contactgegevens in
Wat doen wij met uw gegevens - bekijk onze privacyverklaring
Offerteaanvraag

Offerteaanvraag

Wat doen wij met uw gegevens - bekijk onze privacyverklaring

Wij doen wat we beloven!

Tekst bij kreet

Uw projecten moeten door

Stilstand of stagnatie betekent extra kosten. Productieprocessen moeten zo snel mogelijk weer draaien. Dat vraagt om een bedrijf dat met u meedenkt, oplossingen en alternatieven aandraagt en ervaring heeft met materialen die snel doorharden en snel overlaagbaar zijn.

Applicatietechniek van der Wal B.V. logo
Applicatietechniek van der Wal B.V.

Copyright © 2024 Applicatietechniek van der Wal B.V. | Site-Index | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring | Cookieverklaring

Designpro.nl | Z-IM