Betonbescherming en betonreparatie

Met betonbescherming vooraf bespaart u kosten en ongemak van betonreparatie achteraf

Beton is net als andere minerale bouwstoffen poreus en gevoelig voor invloeden van buitenaf. Voor gevels, muren, betonnen vloeren en outdoor constructies betekent dit dat weersinvloeden en de groei van schimmels, algen en mossen grote schade aan kunnen richten aan het beton, soms zelfs met betonrot tot gevolg. Binnen kunnen uw vloeren en wanden beschadigd raken door doorslaand vocht van buitenaf, maar ook door zware belasting van de vloer of inwerking van chemicaliën. Om deze problemen te voorkomen is het verstandig uw betonnen muren, wanden en vloeren goed te beschermen. Applicatietechniek van der Wal is specialist in betonbescherming. Voor alle mogelijke toepassingen hebben wij de meest geschikte methode en middelen voor een afdoende betonbescherming. Voorkomen is immers beter dan genezen. Wij nodigen u daarom graag uit eens te komen praten over de bescherming van uw betonnen gevel, vloer of garagedek, nog voordat er schade is ontstaan. Wij rekenen u dan voor wat een tijdige investering in betonbescherming u aan kosten kan besparen ten opzichte van de reparatie van reeds aangetast beton. Het ongemak dat u ondervindt in uw bedrijfsvoering bij een ingrijpende betonreparatie laten we over aan uw eigen beoordeling.

Bel: 0180 487645Contactformulier

Na een betonreparatie is een gedegen betonbescherming aan te raden

Bij betonreparaties gaat het meestal om het repareren van scheuren en het dichten van lekken. De beste methode hiervoor is het injecteren van het beton met een injectievloeistof. De soort vloeistof hangt af van de toepassing. Voor scheuren in wanden en vloeren is epoxyhars het meest geschikt, terwijl polyurethaanhars flexibeler is en wordt gebruikt voor "bewegende" scheuren. Acrylaatgel is een zeer vloeibaar injectiemiddel dat ingezet wordt in waterige omgevingen ondergronds en bij lekkages. Silicagel tenslotte is het meest geschikt voor bodemafdichting en bodemversterking. Is uw betonconstructie of vloer gerepareerd, dan verdient het aanbeveling tevens een betonbescherming aan te brengen, zodat u er vervolgens jarenlang geen omkijken meer naar heeft.

Betonbescherming en betonreparatie CUGLA reparatiemortel

De meest gebruikte methodes voor betonbescherming zijn het aanbrengen van een coating en het impregneren van het beton met speciale impregneermiddelen. Een coating bestaat uit een kunsthars zoals epoxy en/of polyurethaan en wordt in één of meerdere lagen op het beton aangebracht. Deze coatings zijn vloeistofdicht, slijtvast en zwaar belastbaar. Ze worden vooral gebruikt voor vloeren, hoewel ook andere toepassingen mogelijk zijn. Coatings kunnen in diverse kleuren aangebracht worden en dienen zo ook ter verfraaiing van het oppervlak. Impregneren wordt gedaan met een mengsel van silicaten en enzymen, dat diep in het beton doordringt en het verhardt en waterdicht maakt. Impregneren heeft geen invloed op de uitstraling van het beton en kan ook dienen ter voorbereiding op het aanbrengen van een coating.

Oplossingen voor ieder bedrijf in elke branche, overal in Nederland

Applicatietechniek van der Wal is een van de meest veelzijdige bedrijven in zijn soort. Wij leveren vloeren en bijbehorende werkzaamheden voor de zware en petrochemische industrie, maar ook voor de farmaceutische industrie, de voedings- en levensmiddelenindustrie, elektronica en hightech, ziekenhuizen en andere openbare gebouwen, de woningbouw en ook de weg- en waterbouw. Wij kunnen bogen op zeer veel tevreden klanten in de havengebieden van Rotterdam en Amsterdam, waaronder raffinaderijen, opslagbedrijven en overslagbedrijven in de Botlek, de Europoort en op de Maasvlakte. Ook in andere branches en op locaties verspreid door het land hebben wij onze sporen inmiddels verdiend. Kijkt u gerust eens door onze referenties, waar u een diversiteit aan projecten vindt die wij naar volle tevredenheid hebben uitgevoerd in onder meer:

 • Den Haag
 • Dordrecht
 • Zoetermeer
 • Breda
 • Eindhoven
 • Tilburg
 • Utrecht
 • Apeldoorn
 • Arnhem
 • Nijmegen
 • Almere
 • Groningen

Wilt u meer weten over betonbescherming en betonreparatie, dan nodigen wij u graag uit eens contact met ons op te nemen voor een gedegen advies en een vrijblijvende prijsaanvraag. Wij komen dan bij u langs voor een uitgebreide inventarisatie en geven u een eerlijk en onderbouwd advies en indien gewenst een passende offerte.

Applicatietechniek van der Wal B.V. logo
Applicatietechniek van der Wal B.V.

Direct contact

Vul uw contactgegevens in
Wat doen wij met uw gegevens - bekijk onze privacyverklaring
Offerteaanvraag

Offerteaanvraag

Wat doen wij met uw gegevens - bekijk onze privacyverklaring

Wij doen wat we beloven!

Tekst bij kreet

Uw projecten moeten door

Stilstand of stagnatie betekent extra kosten. Productieprocessen moeten zo snel mogelijk weer draaien. Dat vraagt om een bedrijf dat met u meedenkt, oplossingen en alternatieven aandraagt en ervaring heeft met materialen die snel doorharden en snel overlaagbaar zijn.

Applicatietechniek van der Wal B.V. logo
Applicatietechniek van der Wal B.V.

Copyright © 2024 Applicatietechniek van der Wal B.V. | Site-Index | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring | Cookieverklaring

Designpro.nl | Z-IM