Gietvloerenspecialist

Een PU gietvloer of toch liever een epoxyvloer aan laten brengen? Vraag het de gietvloerenspecialist

Kunststof gietvloeren hebben de laatste decennia enorm aan populariteit gewonnen en dat is geen verrassing. Ze zijn slijtvast, hygiënisch, onderhoudsvriendelijk en ook nog eens bijzonder decoratief. Dankzij hun ongekende veelzijdigheid zijn deze vloeren uitstekend geschikt voor industrieel gebruik. En dat niet alleen, maar ook voor de utiliteitsbouw en de woningbouw, zoals kantoorgebouwen, scholen en andere openbare gebouwen. De bekendste gietvloeren zijn de epoxy- en de polyurethaanvloeren, die in verschillende uitvoeringen aangebracht kunnen worden, al naar gelang de toepassing. Wij zijn een specialist in het het aanbrengen van de Ucrete systemen voor de farmaceutische industrie, de levensmiddelenindustrie en voor de zware en petrochemische industrie. Onze gietvloeren zijn dankzij een combinatie van eigenschappen als comfort, hygiëne, geluiddemping en design uitermate geschikt voor bijvoorbeeld ziekenhuizen en scholen, maar ook voor uw kantoor en zelfs bij u thuis. Epoxyvloeren zijn dankzij hun grote draagkracht en vloeistofdichtheid bijzonder geschikt voor showrooms en winkelcentra, maar ook voor een garage of zelfs een parkeerdek. Wilt u weten welke gietvloer voor u het meest geschikt is? Maak dan gerust eens een afspraak met ons en laat u uitgebreid adviseren door onze gietvloerenspecialist.

Bel: 0180 487645Contactformulier

Verschillen en overeenkomsten tussen een polyurethaanvloer en een epoxyvloer

Het belangrijkste verschil tussen polyurethaan en epoxy is de elasticiteit. Dit is met name belangrijk voor de ondergrond waarop u de gietvloer wilt laten leggen. Een epoxyvloer vereist een stabielere ondergrond dan een PU gietvloer. Daarnaast is een epoxyvloer harder en krasvaster, maar minder geluiddempend en kouder dan een polyurethaan vloer, die bovendien weer beter geschikt is voor vloerverwarming. Specifieke effecten en decoraties, zoals een bedrijfslogo, zijn doorgaans gemakkelijker aan te brengen in een epoxyvloer. Dit verschil is echter met de tegenwoordige speciale harsmixen voor polyurethaanvloeren beduidend minder geworden.

De voornaamste overeenkomsten tussen deze gietvloeren zijn dat ze naadloos, vloeistofdicht, hygiënisch en onderhoudsvriendelijk zijn en geschikt voor zware belasting. Daarnaast kunnen verschillende toplagen aangebracht worden, zoals antislip, antibacterieel of antistatisch, al naar gelang het toepassingsgebied. Zowel epoxyvloeren als polyurethaanvloeren zijn standaard verkrijgbaar in talloze RAL-kleuren. Als gecertificeerd leverancier kunnen wij vele specifieke kleuren en effecten op maat voor u laten aanmaken.

Gietvloer entree bedrijfspand

De mogelijkheden van en met gietvloeren zijn bijna eindeloos. Juist daarom is het zo belangrijk dat u zich goed laat adviseren door een echte specialist. Daarvoor bent u bij Applicatietechniek van der Wal aan het juiste adres. Wij zullen u bijvoorbeeld niet verleiden tot het kopen van een PU gietvloer vanwege enkele voor u goede eigenschappen, terwijl de ondergrond een epoxyvloer vereist. Wij komen bij u langs om ter plekke de situatie op te nemen en uw wensen en eisen te bespreken. Daarna geven wij u zo snel als mogelijk een prijs voor het gehele project, inclusief de eventueel bijkomende kosten voor het prepareren van de ondergrond, zoals egaliseren, betonbescherming of ondersabeling. Wij bieden u een totaaloplossing, zodat u zeker weet dat u jarenlang plezier heeft van uw mooie en veelzijdige vloer.

Oplossingen voor ieder bedrijf in elke branche, overal in Nederland

Applicatietechniek van der Wal is een van de meest veelzijdige bedrijven in zijn soort. Wij leveren vloeren en bijbehorende werkzaamheden voor de zware en petrochemische industrie, maar ook voor de farmaceutische industrie, de voedings- of levensmiddelenindustrie, elektronica en hightech, ziekenhuizen en andere openbare gebouwen, de woningbouw en ook de weg- en waterbouw. Wij kunnen bogen op tevreden klanten in de havengebieden van Rotterdam en Amsterdam, waaronder raffinaderijen, opslagbedrijven en overslagbedrijven in de Botlek, de Europoort en op de Maasvlakte. Maar ook in de andere branches en op locaties verspreid door het land hebben wij onze sporen verdiend. Kijkt u gerust eens door onze referenties, waar u een diversiteit aan projecten vindt die wij naar volle tevredenheid hebben uitgevoerd in onder meer:

 • Den Haag
 • Dordrecht
 • Zoetermeer
 • Breda
 • Eindhoven
 • Tilburg
 • Utrecht
 • Apeldoorn
 • Arnhem
 • Nijmegen
 • Almere
 • Groningen

Wilt u meer weten over onze gietvloeren of een gietvloer laten leggen, dan nodigen wij u graag uit om eens contact met ons op te nemen voor advies en een vrijblijvende prijsaanvraag. Wij komen dan bij u langs voor een uitgebreide inventarisatie en geven u een gedegen advies en indien gewenst een passende offerte.

Applicatietechniek van der Wal B.V. logo
Applicatietechniek van der Wal B.V.

Direct contact

Vul uw contactgegevens in
Wat doen wij met uw gegevens - bekijk onze privacyverklaring
Offerteaanvraag

Offerteaanvraag

Wat doen wij met uw gegevens - bekijk onze privacyverklaring

Wij doen wat we beloven!

Tekst bij kreet

Uw projecten moeten door

Stilstand of stagnatie betekent extra kosten. Productieprocessen moeten zo snel mogelijk weer draaien. Dat vraagt om een bedrijf dat met u meedenkt, oplossingen en alternatieven aandraagt en ervaring heeft met materialen die snel doorharden en snel overlaagbaar zijn.

Applicatietechniek van der Wal B.V. logo
Applicatietechniek van der Wal B.V.

Copyright © 2024 Applicatietechniek van der Wal B.V. | Site-Index | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring | Cookieverklaring

Designpro.nl | Z-IM