Ga terug
in_37

Applicatietechniek Van der Wal maakt goede groei door

25 april 2017 14:51:50

Applicatietechniek Van der Wal maakt goede groei door

Applicatietechniek van der Wal B.V., specialist in kunststofvloeren, industrievloeren, bedrijfsvloeren, UCRETE ® en polyurea

Op 1 september 2010 besloot Richard van der Wal zijn eigen bedrijf te beginnen. Ruim twee jaar later rijden er drie bussen van Applicatietechniek Van der Wal rond door heel Nederland en zelfs België. De voornamelijk uit de industrie afkomstige klanten van het Ridderkerkse bedrijf schakelen Applicatietechniek Van der Wal in voor onder andere het aanbrengen van diverse kunststof vloersystemen, het dichten van lekkages en het repareren van betonconstructies, zoals bijvoorbeeld door middel van het injecteren van gescheurde constructies.

Vloersystemen

Applicatietechniek Van der Wal behoort tot de selecte groep Nederlandse bedrijven die het certificaat 'Preffered Applicator' van BASF heeft ontvangen. "Die status krijg je niet zomaar en dat levert ons ook het nodige werk op," vertelt Richard. Het houdt onder andere in dat Applicatietechniek Van der Wal de diverse UCRETE vloersystemen mag aanbrengen. Een systeem met unieke eigenschappen. "Het is namelijk bestand tegen de meeste chemicaliën, kan tot een temperatuur van 120 graden Celsius worden belast en is bovendien zwaar mechanisch belastbaar. Het systeem is daarnaast snel aan te leggen en mag al snel weer worden betreden, waardoor het tijdbesparend is. Na 48 uur mag er immers al weer een tankwagen overheen. De werkzaamheden binnen het bedrijf kunnen dus snel weer worden hervat," legt Richard enthousiast uit. Overigens is Applicatietechniek Van der Wal ook een geschikte partner voor de aanleg van bijvoorbeeld coatingvloeren, gietvloeren, troffelvloeren en grindvloeren. De brede range aan mogelijkheden die BASF biedt, zorgt er voor dat er altijd wel een toepasbare oplossing te vinden is.

Betonreparatie

Beton is universeel het meest toegepaste constructiemateriaal. Toch kent het enkele zwakheden. De slijtvastheid is beperkt, net als de chemische bestandheid. Bovendien vormt de optredende doorhardingskrimp aanleiding voor problemen. Er kunnen dus scheuren en lekkages ontstaan. "Wij kunnen dit repareren door onder andere het injecteren van een kunsthars. De hechting en sterkte hiervan zijn namelijk groter dan de treksterkte van beton, waardoor er een constructieve verlijming plaatsvindt. Het injecteren kan ook als een toepassing plaatsvinden met betrekking tot lekkagedichting. Dit passen we op tal van plaatsen toe, van keldermuren tot tunnels," geeft Richard aan.

Teamwork

Applicatietechniek Van der Wal is letterlijk overal te vinden. Van de lokale horecagelegenheid tot de luchtvaartbasis. Overal met dezelfde inzet. Zelfs zonder acquisitie heeft het tot nu toe alleen maar groei doorgemaakt. Richard vertelt dat het succes van het bedrijf absoluut te danken is aan zijn team, dat een kern heeft van vijf vaste mensen. "Zij zijn op elkaar ingespeeld en weten wat er verwacht wordt. Ik ben erg trots op ze, want het vergt veel van hen. Zo zijn ze vaak van huis." Zelf heeft Richard al dertig jaar ervaring in het vak. Zijn praktijkkennis ervaart hij als een groot voordeel.

"Indien nodig spring ik ook bij. De overall ligt altijd achter in de auto. Maar dat komt niet vaak voor hoor," lacht hij. Ook de mentaliteit van Applicatietechniek Van der Wal spreekt de klanten aan. "We doen wat we beloven. Gaat er onverhoopt iets fout? Dan knappen we het op. Een man een man, een woord een woord. Klanten waarderen dat ten zeerste zoals blijkt," sluit Richard af.

Meer weten? Neem dan gerust contact op met Applicatietechniek van der Wal.

Dit artikel over Applicatietechniek van der Wal - partner in kunststofvloeren, industrievloeren, bedrijfsvloeren en UCRETE® - komt uit: "Ondernemend Ridderkerk - editie 16 | december 2012"

Applicatietechniek van der Wal B.V.

Direct contact

Vul uw contactgegevens in
Wat doen wij met uw gegevens - bekijk onze privacyverklaring
Offerteaanvraag

Offerteaanvraag

Wat doen wij met uw gegevens - bekijk onze privacyverklaring

Wij doen wat we beloven!

Tekst bij kreet

Uw projecten moeten door

Stilstand of stagnatie betekent extra kosten. Productieprocessen moeten zo snel mogelijk weer draaien. Dat vraagt om een bedrijf dat met u meedenkt, oplossingen en alternatieven aandraagt en ervaring heeft met materialen die snel doorharden en snel overlaagbaar zijn.

Applicatietechniek van der Wal B.V. logo
Applicatietechniek van der Wal B.V.

Copyright © 2024 Applicatietechniek van der Wal B.V. | Site-Index | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring | Cookieverklaring

Designpro.nl | Z-IM