Ga terug
dbb39648-ce46-44b7-bf8e-58dec4fb08aa
6d9fca51-1371-4db4-a09a-b01fd931ed56
acd2a77d-d3ac-463e-b053-19ecad9813a2
5d4e49c9-06f0-48f1-97ed-5e178af2ae17

Flowfresh-systeem voor Noord-Holland Banket, mét strakke deadline

10 december 2021 08:46:12

In de voedingsindustrie is hygiëne topprioriteit. Dus toen Noord-Holland Banket ging verhuizen naar een nieuwe, grotere locatie stond één ding bij voorbaat vast: de cementdekvloeren daar moesten behandeld worden. Applicatietechniek van der Wal bracht – met een strakke deadline – het antibacteriële Flowfresh-systeem van Flowcrete aan.

Noord-Holland Banket bakt koek en cake voor diverse supermarkten en retailers in Nederland. Zo komen de Kraakman-koeken bij Jumbo rechtstreeks uit de ovens van deze banketbakker uit Hoorn. Dat bakken moet stof- en vetvrij gebeuren. Reden voor directeur Rick Heezen om de cementdekvloer op de nieuwe locatie te laten behandelen. “Stof- en vetvrij lukt niet met een cementdekvloer, want die kunnen we niet goed genoeg reinigen”, legt directeur Rick Heezen uit. “Boter bijvoorbeeld, trekt erin en dat krijg je er met nat reinigen niet uit.” Om de nieuwe vloeren – met een gezamenlijke oppervlakte van bijna tweeduizend vierkante meter – aan te brengen, benaderde Rick Applicatietechniek van der Wal. “Zo’n tien jaar geleden hebben zij de vloer in onze oude bakkerij gelegd. Ze komen regelmatig terug voor onderhoud. En ik werk graag nog een keer met mensen als ze hun werk goed gedaan hebben.”

Flowfresh van Flowcrete

Voor de productie-, inpak- en spoelruimte adviseerde Applicatietechniek van der Wal Flowfresh van Flowcrete. Dit is een internationaal gecertificeerd (HACCP) antibacterieel, vloeistofdicht en vrijwel naadloos vloercoatingsysteem. De 4 mm-uitvoering is thermisch belastbaar tot 70˚C  en de 9 mm-uitvoering tot 120 ˚C. Flowfresh is dus uitermate geschikt voor ruimtes waar voedsel wordt bereid, zoals in banketbakkerijen. De Flowfresh systemen voldoen aan de ISO 22196-standaard aangaande het evalueren van antibacteriële activiteit van antibacterieel behandelde kunststoffen en andere niet-poreuze oppervlakken.

In het grondstoffenmagazijn en de expeditieruimte kon een minder ‘zware’ vloer worden gelegd: Flowcrete Flowcoat SF41 systeem.

Strakke deadline

Rick is tevreden over de samenwerking. “Ik heb ze echt een ontzettend grote uitdaging gegeven, want er was nauwelijks tijd om de vloer aan te leggen. Zelf heb ik pas laat de knoop doorgehakt en het duurde ook even voordat alle benodigde materialen geleverd werden. Al met al hadden ze een strakke deadline en onder die tijdsdruk hadden ze ook nog materiaalpech én was er meer meerwerk dan we van tevoren hadden gedacht. Toch is het ze gelukt de opdracht op tijd op te leveren. In de huidige tijd, met schaarste van mensen en middelen, vind ik dat knap.”

Professioneel en betrouwbaar

Ook het eindresultaat bevalt goed, zegt Rick. “Eén plek moet gecorrigeerd worden; door de tijdsdruk en de materiaalpech is het daar niet helemaal goed gegaan. Nu ken ik Applicatietechniek van der Wal als een professioneel en betrouwbaar bedrijf. Ik heb er dus alle vertrouwen in dat het goed komt.” Vanwege de december drukte staat de correctie gepland voor januari.

Applicatietechniek van der Wal B.V.

Direct contact

Vul uw contactgegevens in
Wat doen wij met uw gegevens - bekijk onze privacyverklaring
Offerteaanvraag

Offerteaanvraag

Wat doen wij met uw gegevens - bekijk onze privacyverklaring

Wij doen wat we beloven!

Tekst bij kreet

Uw projecten moeten door

Stilstand of stagnatie betekent extra kosten. Productieprocessen moeten zo snel mogelijk weer draaien. Dat vraagt om een bedrijf dat met u meedenkt, oplossingen en alternatieven aandraagt en ervaring heeft met materialen die snel doorharden en snel overlaagbaar zijn.

Applicatietechniek van der Wal B.V. logo
Applicatietechniek van der Wal B.V.

Copyright © 2024 Applicatietechniek van der Wal B.V. | Site-Index | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring | Cookieverklaring

Designpro.nl | Z-IM