Ga terug
Scheepskwartier-applicatietechniek-vdwal-impressie-1
Scheepskwartier-applicatietechniek-vdwal-impressie-3
Scheepskwartier-applicatietechniek-vdwal-impressie-2

Kantoorvilla Rotterdams Scheepvaartkwartier

10 april 2020 09:54:40

Grondige aanpak verlost kantoorvilla van vochtprobleem

Sfeervol, karakteristiek, warme uitstraling. Het zijn dingen waar je vaak meteen aan denkt bij een oude woning. Helaas wordt deze opsomming doorgaans al snel aangevuld met een minder fijne aanduiding: vochtproblemen. In het souterrain van een kantoorvilla annex woning uit 1912 in het Rotterdamse Scheepvaartkwartier wist Applicatietechniek van der Wal wel raad met de vochtige muren en dito vloer.

Begin dit jaar kreeg Roy van der Wal, projectleider bij Applicatietechniek van der Wal, een telefoontje van de aannemer die de opdracht had gekregen om de villa op te knappen. Nadat er in het souterrain eerder al een vochtprobleem was geconstateerd, stond er nu – na een fikse regenbui – een laag water van zo’n vijf centimeter. “We zijn meteen de muren gaan injecteren met een vochtwerend middel”, vertelt Roy. “Dat verhielp de stromende lekkages. Maar om het vochtprobleem gegarandeerd te kunnen verhelpen, was er een grondiger aanpak nodig. Een vochtweringsspecialist van Weber, een van onze leveranciers, bevestigde ons oordeel.” 

Honderd procent vochtdicht

Die grondige aanpak bestond uit het verwijderen van de oude tegelvloer en het stucwerk op de muren tot op 1,5 meter. “Om optrekkend vocht – en zo nieuwe problemen te voorkomen – hebben we de muren nog een keer geïnspecteerd en waar nodig extra geïnjecteerd”, legt Roy uit. “Daarna hebben we de muren en vloer opgeruwd en schoongemaakt. Vervolgens konden we weer gaan opbouwen. Eerst hebben we een laag ‘Weberdry hoek’ aangebracht en alles strak gesmeerd. Daarna hebben we alles afgesmeerd met ‘Weberdry cement’, een vochtwerende mortel die muren en vloeren honderd procent vochtdicht afsluit.”

Vochtprobleem altijd behandelen

Dankzij de vochtwerende behandeling is het souterrain van de Rotterdamse kantoorvilla nu verlost van de vochtproblemen. “Kijk, hier was een grondige aanpak nodig”, zegt Roy. “Maar sowieso is niets doen eigenlijk geen optie als je vochtproblemen in je woning hebt. Dan gaat het schimmelen en stinken. Die schimmel is slecht voor je gezondheid en het vocht zorgt ervoor dat je zorgvuldig aangebrachte stucwerk of behang na verloop van tijd net zo hard weer naar beneden komt. Hartstikke zonde!”

Applicatietechniek van der Wal B.V.

Direct contact

Vul uw contactgegevens in
Wat doen wij met uw gegevens - bekijk onze privacyverklaring
Offerteaanvraag

Offerteaanvraag

Wat doen wij met uw gegevens - bekijk onze privacyverklaring

Wij doen wat we beloven!

Tekst bij kreet

Uw projecten moeten door

Stilstand of stagnatie betekent extra kosten. Productieprocessen moeten zo snel mogelijk weer draaien. Dat vraagt om een bedrijf dat met u meedenkt, oplossingen en alternatieven aandraagt en ervaring heeft met materialen die snel doorharden en snel overlaagbaar zijn.

Applicatietechniek van der Wal B.V. logo
Applicatietechniek van der Wal B.V.

Copyright © 2024 Applicatietechniek van der Wal B.V. | Site-Index | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring | Cookieverklaring

Designpro.nl | Z-IM