Ga terug
BakkerArkel.2
bakker arkel
BakkerArkel.1

Troffelvloeren voor zorgwoningen

13 oktober 2021 10:19:03

Bouwbedrijf Bakker Arkel verzorgt door heel Rotterdam het klachtenonderhoud van woningen in zorg- en ouderencomplexen. Veel doen ze zelf, maar: “Is er een nieuwe badkamervloer nodig, dan bellen we Applicatietechniek van der Wal.”

Het ruim zeventig jaar oude familiebedrijf Bakker Arkel houdt zich voornamelijk bezig met nieuwbouw en renovatie. Daarnaast heeft het bedrijf de laatste jaren ook een sterke professionaliseringsslag gemaakt in het niet-planmatig onderhoud. “In Rotterdam hebben we twee opdrachtgevers die door heel de stad zorgcomplexen in hun bezit hebben”, vertelt uitvoerder Dennis van Keulen. “Op klachtenbasis krijgen wij van hen de opdracht om bijvoorbeeld een badkamer helemaal te renoveren, een vloer te vervangen of lekkages te verhelpen. Moet er een nieuwe badkamervloer in een woning, dan bellen wij Van der Wal voor een troffelvloer.”

Voordelen troffelvloer

Een troffelvloer heeft voordelen ten opzichte van een tegelvloer, legt Dennis uit. “Je creëert in feite een waterdichte bak met een opstaande rand. Je hebt dus geen voegen die kapot kunnen gaan, geen vochtophoping, geen loszittende tegels en ook geen vocht dat via de vloer naar de ernaast gelegen ruimtes kan doorslaan. Bovendien zijn de lagen van deze vloeren dun. Daardoor kunnen we de drempel naar de badkamer laag houden, zodat bewoners er niet over kunnen struikelen.”

In vier dagen aangebracht

Applicatietechniek van der Wal gaat met de troffelvloer aan de slag zodra de oude vloer eruit gesloopt is. “Daarna brengen wij eerst een epoxy uitvullaag aan”, vertelt projectleider Roy van der Wal. “Dat doen we op afschot. Daarmee vangen we eventuele hoogteverschillen op en zorgen we dat het water richting de afvoer stroomt. De volgende dag gaat daar de epoxy troffelvloer overheen. Zodra die is uitgehard, brengen we een epoxy seallaag aan. Die maakt de vloer vloeistofdicht. We werken de vloer af met een matte laklaag met een anti-slipparel. De lak beschermt tegen krassen en de anti-slipparel zorgt ervoor dat de vloer niet te glad wordt voor de bewoners.” Om tijd te besparen, maakt Applicatietechniek Van der Wal de uitvullaag met een epoxymortel. “Daardoor kunnen we de volgende dag al verder”, vertelt Roy. “Zouden we bijvoorbeeld zandcementmortel gebruiken, dan moet je wachten tot die is uitgedroogd. Dat kan tot acht dagen duren. Met onze aanpak brengen we de vloer in vier dagen aan.”

Goed meedenken

Dennis is blij met de samenwerking. “Van der Wal komt altijd zijn afspraken na. En zit er iets tegen, dan pakt Roy meteen de telefoon om te overleggen. Dat is fijn, want in het klachtenonderhoud werken we met een superstrakke planning en kun je eigenlijk niet stilstaan. Verder denkt Roy altijd goed mee. Zo hebben we hebben al een paar keer te maken gehad met een te hoge doucheput. Dan gaan we samen op locatie kijken en bedenken we een oplossing die ik vol vertrouwen kan terugkoppelen aan mijn opdrachtgever.”

Applicatietechniek van der Wal B.V.

Direct contact

Vul uw contactgegevens in
Wat doen wij met uw gegevens - bekijk onze privacyverklaring
Offerteaanvraag

Offerteaanvraag

Wat doen wij met uw gegevens - bekijk onze privacyverklaring

Wij doen wat we beloven!

Tekst bij kreet

Uw projecten moeten door

Stilstand of stagnatie betekent extra kosten. Productieprocessen moeten zo snel mogelijk weer draaien. Dat vraagt om een bedrijf dat met u meedenkt, oplossingen en alternatieven aandraagt en ervaring heeft met materialen die snel doorharden en snel overlaagbaar zijn.

Applicatietechniek van der Wal B.V. logo
Applicatietechniek van der Wal B.V.

Copyright © 2024 Applicatietechniek van der Wal B.V. | Site-Index | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring | Cookieverklaring

Designpro.nl | Z-IM