Ga terug
richard_van_de_wal

Volop in ontwikkeling

25 april 2017 14:47:41

Een jaar geleden brachten wij een bezoek aan het Ridderkerkse bedrijf Applicatietechniek Van der Wal. Richard van der Wal vertelde toen dat zijn bedrijf in kunststofvloeren, bedrijfsvloeren en industrievloeren, dat hij op 1 september 2010 begon, een goede groei had gerealiseerd. Die stijgende lijn zette zich afgelopen jaar alleen maar door. Inmiddels rijden er vier bussen van Applicatietechniek Van der Wal door heel Nederland rond. Samen met de redactie blikt Richard terug op het afgelopen jaar.

Certificering

De voornamelijk uit de bouw en industrie afkomstige klanten schakelen Applicatietechniek Van der Wal in voor onder andere het aanbrengen van diverse kunststof vloersystemen, het dichten van lekkages en het repareren van betonconstructies, zoals bijvoorbeeld door middel van het injecteren van gescheurde constructies. Een belangrijke opdrachtgever is Momentive, een chemiebedrijf met meerdere vestigingen in de Botlek. "Doordat we het afgelopen jaar het VCA certificaat behaald hebben, kunnen we nu rechtstreeks voor opdrachtgevers als Momentive werken. Met deze certificering voldoen we namelijk aan de strenge veiligheidseisen," legt Richard uit. Applicatietechniek Van der Wal behoort daarnaast tot de selecte groep Nederlandse bedrijven die het certificaat 'Preffered Applicator' van BASF heeft ontvangen. "Die status krijg je niet zomaar en dat levert ons ook het nodige werk op. Zo hebben we via de samenwerking met BASF en andere partners twee grote opdrachten mogen verrichten in Zoetermeer en Nijmegen."

Allround

Applicatietechniek Van der Wal is een zeer allround bedrijf. De werkzaamheden zijn dan ook heel divers. "We hebben in het afgelopen jaar talloze werkzaamheden uitgevoerd. Projecten die me te binnen schieten zijn het voorzien van een IBC laad- en losplaats van keerwanden, een afschotvloer, een roostervloer en een Coroflake zuurbestendige coating. Ook hebben we een basisschool voorzien van een nette gietvloer, een professionele keuken van een speciale topcoating en een wasstraat van een vloeistofdichte vloer voorzien. We doen echt veel: van het egaliseren en afwerken van een ziekenhuisvloer tot een complete bouwkundige renovatie van een Demigebouw," vertelt Richard enthousiast. Zelf merkt hij dat door de groei van de organisatie, de invulling van zijn functie is veranderd: "Ik ben vooral bezig met het binnenhalen van het werk. De administratie wordt nu gedaan door een secretaresse en ik heb een werkbegeleider aangesteld. Mijn overall en helm liggen nog altijd in de auto, maar ik heb bijna geen tijd meer om zelf bij te springen!"

Teamwork

Richard kan blindelings vertrouwen op zijn team, dat naast hemzelf, de werkbegeleider en secretaresse uit tien vaste mensen bestaat. "Zij zijn op elkaar ingespeeld en weten wat er verwacht wordt. Om op de hoogte te blijven van de nieuwste technieken vinden geregeld bijscholingen plaats, bijvoorbeeld via leveranciers BASF en Grace/De Neef, maar in januari gaan we ook naar Cugla. Iedereen werkt hier bovendien volgens dezelfde mentaliteit. We doen wat we beloven. We denken mee, komen met oplossingen, werken vlot en vakkundig en leveren 100% kwaliteit. Elke dag weer!"

Maatschappelijk betrokken

Applicatietechniek Van der Wal toont zich ook een maatschappelijk betrokken bedrijf. "In mijn ogen is het niet meer dan normaal dat je, als het goed gaat, anderen laat meedelen," zegt Richard. "Zo sponsoren we bijvoorbeeld het Barbershopkoor Sound Waves, dat onlangs Europees kampioen is geworden, maar ook de schaatsbaan in Ridderkerk. Verder hebben we op uitnodiging van de Rotary deelgenomen aan een kartdag, waarvan de opbrengsten naar Stichting Bram gingen. Wij reden met vier teams, waaronder een damesteam. De vrouwen deden het beter dan de heren!"

Meer weten? Neem dan gerust contact op met Applicatietechniek Van der Wal B.V.

Dit artikel over Applicatietechniek van der Wal - specialist in kunststofvloeren, industrievloeren, bedrijfsvloeren, UCRETE ® en polyurea - komt uit: "Ondernemend Ridderkerk - december 2013"

Applicatietechniek van der Wal B.V.

Direct contact

Vul uw contactgegevens in
Wat doen wij met uw gegevens - bekijk onze privacyverklaring
Offerteaanvraag

Offerteaanvraag

Wat doen wij met uw gegevens - bekijk onze privacyverklaring

Wij doen wat we beloven!

Tekst bij kreet

Uw projecten moeten door

Stilstand of stagnatie betekent extra kosten. Productieprocessen moeten zo snel mogelijk weer draaien. Dat vraagt om een bedrijf dat met u meedenkt, oplossingen en alternatieven aandraagt en ervaring heeft met materialen die snel doorharden en snel overlaagbaar zijn.

Applicatietechniek van der Wal B.V. logo
Applicatietechniek van der Wal B.V.

Copyright © 2024 Applicatietechniek van der Wal B.V. | Site-Index | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring | Cookieverklaring

Designpro.nl | Z-IM